Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial Decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de galetes. OK | Més informació

Mineralia.org ha adaptat les seves eines d'accés a la base de dades de minerals per adaptar-se als dispositius mòbils.

La web del projecte Mineralia va ser creada ara ja fa mes de 15 anys per un grup d'alumnes ( Guillem Palleja, Josep Manubens i Antoni Pérez)  de l'INS Pius Font i Quer de Manresa, l'any 1998 , quan Internet era encara tota una novetat amb connexions molt cares i lentes, i les eines de desenvolupament de pagines web eren encara el que anomenem web 1.0 
Donat que avui en dia la majoria d'alumnes porten a la seva butxaca un smartphone i sovint fins i tot una tauleta a la seva motxilla, era necessària una adaptació dels visors web, per tal de facilitar un correcte accés a la informació des de qualsevol dispositiu mòbil sigui smartphone o tauleta. 

Per aquest motiu ha estat el tutor del projecte en Ferran Mas qui ha emprès aquesta iniciativa , que a més de crear una nova interfície web que mostri a més continguts fora de la BD Mineralia, és a dir que també tingui presencia a les xarxes socials, ajudant a la divulgació de la Mineralogia entre els estudiants de secundaria i aficionats en general.

S'ha tingut que cercar un nou servidor web, per allotjar la Base de Dades de Mineralia, donat que el del Departament d'Ensenyament a on ha estat fins ara la BD no permet la utilització dels recursos necessaris.

Una de les eines desenvolupades és un visor de la BD en format Llista, que podeu accedir clicant aquí, que incorpora un cercador i que en clicar sobre cada mineral accedim a la fitxa del mateix, amb una navegació facilitada per fletxes de desplaçament i que incorpora botons d'accés automàtic a la wikipedia i a la compra per ebay. 

Mineralia.org


ad banner